Landbrød med øl

Landbrød med øl

  • 1 øl, 33 cl, efter egen smag
  • 1 dl varmt vand
  • 25 g (en halv pakke) gær
  • 250 g Vestermølle fuldkorns hvedemel
  • 300 g alm. hvedemel
  • ½ spsk. salt
  • ½ spsk. honning eller sirup
  • ½ dl olie

Bland øl og vand, smulder gæren i bageskålen

Tilsæt fuldkornsmel og rør til gæren er opløst.

Tilsæt salt, honning/sirup, olie og rør rundt. Derefter hvile i 30 min. til dejen bobler.

Tilsæt alm. hvedemel, rør godt/ælt (evt. røremaskine) til dejen bliver elastisk.

Dejen hæver i 2 timer tildækket.

Ælt let igennem og form til et aflangt brød, evt. i bageform.

I køleskab til næste morgen.

Bag ved 220 grader i forvarmet ovn i 30 min.